pp2000

5 vragen aan Mascha de Bruin, Head of Events Interieur Collectie Dagen (InCoDa)

In de rubriek column & co geven experts binnen de branche hun mening over een actueel probleem. U, als digitale bezoeker, heeft de mogelijkheid hierop te reageren. 

(zie button onderaan)


Mascha-de-BruinAntwoord op de vragen
door Mascha de Bruin, Head of Events Interieur Collectie Dagen (InCoDa).

 

 

 

 

 1. InCoDa 2018 staat alweer voor de deur; zin in? 
  “Ja zeker, het jaar vliegt voorbij. Op 16, 17 en 18 september 2018 is het weer zover: een nieuwe editie van de Interieur Collectie Dagen (InCoDa). Het jaarlijkse vakmoment in Nederland voor de project- en woninginrichter en interieuradviseur waar nieuwe collecties op het gebied van vloeren, stoffering, wandbekleding en raamdecoratie centraal staan.”

 2. Wat is nieuw en wat kunnen we verwachten? 
  “Afgelopen jaar is er hard gewerkt door ons team, met Patricia Baum en Ivo Horn, wat onder andere heeft geresulteerd in een groei van InCoDa. De beurs wordt groter met, naast de vele deelnemers van vorig jaar, ook een 30 procent groei in exposanten die dit evenement omarmen om projectinrichters, stylistes en woninginrichters te ontmoeten. Het aanbod is dus alleen maar groter aan het worden en daar zijn we heel trots op. Nieuw is dit jaar onder andere het Inspiratietheater. Bezoekers van de vorige editie van InCoDa hebben aangegeven op zoek te zijn naar kennis en dat bieden we hun dan ook aan. Kennissessies voor de retailers waar wordt ingespeeld op de kansen en uitdagingen, de kleurtrends van dit moment, de samenwerking tussen stylist en retailer, vrouwelijk ondernemerschap, virtuele showrooms, het ambacht, enz. Alle sessies zijn gratis bij te wonen.

  Ook nieuw op deze editie is de aandacht voor ‘Printing Deco’. Diverse bedrijven in de sign- en printindustrie houden zich bezig met het interieur. Een groep die steeds groter wordt op het gebied van ruimtebekleding. Diverse sign- en printbedrijven staan dan ook klaar om de bezoekers te informeren over de mogelijkheden en kansen hierin.
  Het Meubelstoffeerdersplein is op de tweede editie eveneens flink uitgebreid. Er zijn bijna twee keer zoveel partijen op het gebied van de meubelstoffen, leder en kunstleder, schuim, naaimachines, fournituren, enzovoorts. Hier zijn ook de inspiratie-etalages van BNS Crisp stylisten te bewonderen.
  Natuurlijk ontbreken de NK’s niet. Het Nationale Kampioenschap Parketleggen, Nationaal Kampioenschap Woningstofferen en voor het eerst een Nationaal Kampioenschap Meubelstofferen. Met de vertrouwde samenwerking met Platform Parketbranche en het HMC, de MBO-vakschool voor hout, meubel en interieur. Gedurende drie dagen strijden professionals hier om de eeuwige roem. Op dinsdagmiddag worden de winnaars bekendgemaakt.”

 3. Waarom mag men InCoDa niet missen? 
  “InCoDa is het vaste moment in het jaar waarop alles draait om ruimtebekleding. Harde vloeren, zachte vloeren, behang, shutters, buitenzonwering, binnenzonwering, meubelstoffen, gordijnen, onderhoud, gereedschappen, kleden, stoffen, enzovoorts. Op InCoDa vind je de nieuwe collecties, kennis, inspiratie en innovatie onder één dak. Alles komt gedurende drie dagen tezamen in de Evenementenhal, centraal geleden in Gorinchem langs de A15 en dus goed bereikbaar voor alle professionals uit de Benelux.” 

 4. Heb je al reacties?
  “Enthousiaste reacties komen er zeker binnen. Nu vlak voor de beurs komen er zelfs nog aanmeldingen binnen om deel te nemen. Men gelooft in dit contactmoment en dit uit zich door een groei in exposanten, het totaalconcept op het gebied van ruimtebekleding, de innovaties hierin en door gehoor te geven aan de behoefte om kennis te delen. Dat horen we terug en gaan we volgende week beleven. Iedereen heeft er zin in en kijkt er naar uit!”

 5. Kun je je nog aanmelden om de beurs te bezoeken?
  “Aanmelden kan zeker. Professionals met een KvK-nummer in woning- en projectinrichting en interieuradviseurs zijn van harte welkom. De deuren van Evenementenhal Gorinchem zijn geopend op:

  Zondag 16 sept: 12:00 - 18:00
  Maandag 17 sept: 10:00 - 21:00
  Dinsdag 18 sept: 10:00 - 18:00

  Men kan zich gratis aanmelden via: www.incoda.nl
  (U parkeert uw auto voor 5 euro)”

 
 
Heeft u een mening over deze column & co?
Reageer dan a.u.b. via onderstaande button.