Gremlin of naakthond?

Hondje-column-vakHet is eind maart, begin april, en ik word gebeld met de vraag of ik wat spullen kan komen leveren die mijn gewaardeerde klant tekort komt. Natuurlijk plan ik dat graag voor hem in, en rij door de de nog koude lucht van de winter naar Zuid-Limburg. De bergtoppen zijn nog een beetje wit, maar je merkt dat dit de laatste stuiptrekkingen zijn van de (bijna) voorbije winter.
Bij het opgegeven adres bel ik aan, en mijn klant maakt met een voor hem tè serieus gezicht de deur open. Ik loop achter hem aan, niet wetende wat er die dag allemaal gebeurd is, en in de kamer aangekomen zie ik hem rillend van de kou staan: een kruising tussen een Gremlin en een naakthond.

Uiteraard kan ik mijn lach niet inhouden, en vraag spontaan: “Wat is dat in vredesnaam voor een prehistorisch reptiel???”

Mijn klant reageert direct door te zeggen dat ik vooral niet moet lachen om het beestje dat daar nog steeds rillend staat. En hij begint mij voorzichtig het verhaal van de dag te vertellen.

Op zeker moment vraagt de parketteur, die serieus met zijn werk bezig wil zijn, aan de bewoner van het huis of het hondje even naar buiten de tuin in mag, omdat hij anders mogelijk door de 2-k PU-lijm zou kunnen lopen. Zo gezegd zo gedaan, en het hondje wordt naar buiten gebonjourd. Dat gaat een hele tijd goed, totdat de parketteur bij de schuifpui met daarvoor de convectorput aankomt, en zich via de pui naar buiten wil werken. Precies op dat moment gaat de voordeurbel. Het hondje hoort dat rent naar binnen, maar ziet in al zijn enthousiasme niet dat de afdekking van de convectorput er niet ligt, en valt zò in het gat. Omdat het hondje nogal vals over komt vraagt de parketteur aan de bewoner om het beestje te pakken. Die pakt het hondje in zijn nekvel, en wil hem optillen. Net boven de grond besluit het hondje echter dat hij toch niet zo stevig in zijn vel zit, en bevrijdt zichzelf voor een seconde van de losse greep in zijn nekvel, maar valt daardoor precies in de PU-lijm. Resultaat: zijn hele wintervacht èn zijn pootjes zitten onder de lijm, en die lijm wil maar één ding: zo goed mogelijk hard worden. Halsoverkop wordt besloten naar de dierenarts te gaan om de pootjes van de hond in ieder geval te ontdoen van de lijm. Dat lukt gelukkig nog net op tijd, en met tampons tussen de tenen gaat de reis verder naar de hondenkapsalon, waar hij ontdaan wordt van zijn prettige, warme vacht, en zo ontstaat een nieuwe, koude situatie voor het beestje.
Het is één van de anekdotes die je op de meest onverwachte momenten meemaakt. Graag nodig ik de volgende uit om ook een bijdrage te leveren, zodat onze leuke of aparte momenten met anderen gedeeld kunnen worden. Er zullen meer dan voldoende verhalen opduiken die de moeite waard zijn om met een glimlach te lezen.Foto galerij

Vakmanschap is...

niet per definitie Meesterschap!

meester-image1
meester-image2

Waterdicht

 lek

Grootste Noest!

 image1
Op vakantie kwamen we hem tegen. Officieel de grootste noest van de wereld.

Je hoeft soms niet ver te gaan...

om een heuvellandschap tegen te komen. 
Vloer maar overgeschuurd na een 'foutje' van de voorganger. Je hebt vakmannen en potloden in het leven...

heuvel1
Vóór het schuren

heuvel2
Na één keer schuren met P40

Welkom!!!

Welkom-Foto-Galerij

Fort Knox

Fort-Knox