Gerookt eiken…

Gerookt-Eiken-HarmelenWe schrijven 2009, de periode dat mijn lichaam volgens mijn geest afhankelijk was van nicotine. Natuurlijk wist ik mijn klanten wel te vinden waar ik onder het genot van een sigaret alle noviteiten en dagelijkse zaken kon bespreken. Zo ook die donderdag aan het begin van een prachtige zomer.

Ik kwam binnen met een glimlach, werd hartelijk ontvangen en naast een verse bak koffie werd joviaal de asbak op tafel gezet. ‘Zo, tijd voor een paffie’, moet mijn klant gedacht hebben, en ‘gelukkig zit er weer eens een lotgenoot tegenover me’. Zo kwam van het één het ander, en al paffend vertelde ik waarvoor ik speciaal naar hem toegekomen was. Na de eerste kop koffie volgde een tweede, en voordat we het in de gaten hadden was er een soort blauw cordon om ons heen gelegd.

Het was een vrij lange winkel waar we zaten, met in het eerste deel een mooie verzameling verlichting en pas in het tweede deel, waar wij zaten, was het parketgedeelte.

Al keuvelend werd nog een derde sigaret opgestoken, maar halverwege deze peuk werd ons gesprek en aangename samenzijn wreed verstoord… Er kwam een mevrouw de winkel in. Gelukkig hadden we allebei de tijd om de sigaret uit te maken en de asbak in de lade onder de tafel weg te moffelen. De mevrouw loopt een meter of 5 de winkel in, terwijl ze haar kritische woorden zacht maar net hard genoeg uitspreekt: “Goh, een winkel waarin nog gerookt wordt.” Ikzelf krijg een rood hoofd, alsof ik een puber ben die door zijn ouders betrapt is op iets wat eigenlijk niet mag, maar mijn klant niet. Hij staat op, loopt volledig zelfverzekerd naar de mevrouw toe en spreekt de hilarische woorden: “Mevrouw, daar vergist u zich in. Gisteren heb ik nieuwe monsterborden binnen gekregen, kijkt u maar: die zijn gemaakt van de allernieuwste versie Gerookt Eiken”.

Ik kan mijn enorm harde lachbui ternauwernood onderdrukken en zie de vrouw vol begrip naar de borden kijken. Nadat ze twee lampjes afgerekend en de winkel verlaten heeft, vraag ik mijn klant hoe hij dat opeens verzonnen heeft, waarop hij reageert: “Jullie vertegenwoordigers kunnen onverwacht uit de hoek komen, maar wij als verkoper in een parketzaak ook, hoor.”

Op dat moment besef ik dat we méér dan alleen de sigaret gemeen hebben, en vervolgen ons gesprek.

Inmiddels zijn we allebei alweer jaren gestopt met roken, maar nog steeds komt dit verhaal naar boven als ik zijn winkel binnen stap.Foto galerij

Vakmanschap is...

niet per definitie Meesterschap!

meester-image1
meester-image2

Waterdicht

 lek

Grootste Noest!

 image1
Op vakantie kwamen we hem tegen. Officieel de grootste noest van de wereld.

Je hoeft soms niet ver te gaan...

om een heuvellandschap tegen te komen. 
Vloer maar overgeschuurd na een 'foutje' van de voorganger. Je hebt vakmannen en potloden in het leven...

heuvel1
Vóór het schuren

heuvel2
Na één keer schuren met P40

Welkom!!!

Welkom-Foto-Galerij

Fort Knox

Fort-Knox