pp2000

5 vragen aan Han Dorenbos van RIGO Verffabriek

In de rubriek column & co geven experts binnen de branche hun mening over een actueel probleem. U, als digitale bezoeker, heeft de mogelijkheid hierop te reageren.
(zie button onderaan)

Han-Dorenbos

 

Antwoord op de vragen door
Han Dorenbos, technisch adviseur Vloerafwerking bij RIGO Verffabriek.

 

 1. Waarom heeft RIGO Verffabriek jou benaderd?
  Han zegt lachend dat het zo niet gegaan is. Mijn collega Saar Berks stuurde mij de advertentie door en ze zei: 'volgens mij is deze baan jou op het lijf geschreven, maar beoordeel het vooral zelf.' Ik was op dat moment niet per se op zoek naar iets anders, maar liep al wel na te denken over mijn toekomst. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en mijn twee versleten heupen vroegen ook om een plan B. Toen heb ik een weekend nagedacht over de vacature en op maandag met Toon gebeld en de klik die we al hadden bevestigde al snel dat dit een goeie match was: Han en RIGO Verffabriek.

 2. Wat houdt je werk in bij RIGO Verffabriek? 
  Eigenlijk doe ik de hele dag niets anders dan vrienden worden met de verwerkers van onze producten, nieuwsgierig te zijn naar hun werkmethodes en met hen meedenken. Officieel heet dat technisch adviseur Vloerafwerking, met als hoofdtaak ondersteuning geven aan de verwerkers en wederverkopers van onze producten, maar vergeet ook mijn collega's binnen RIGO Verffabriek zelf niet. Daarnaast werk ik nauw samen met de collega's van het laboratorium voor wat betreft productontwikkeling.

 3. Je bent van huis uit een echte ambachtsman. Welke uitdaging biedt RIGO jou op dat vlak? 
  Natuurlijk ben ik nu veel minder zelf bezig, maar kom daardoor juist in contact met heel veel verschillende vakmensen op vaak onverwachte plekken en situaties. En dat is heel leuk natuurlijk en reken maar dat de ervaring die ik zelf op de vloer heb opgedaan goed van pas komt. 

 4. Kun je een voorbeeld noemen van een resultaat waarbij je eigen inbreng goed duidelijk is?
  Daarvoor hoef ik niet ver terug te gaan. Vanochtend nog binnengelopen bij een bedrijf waar ze onze SKYLT lak verspuiten. Het oppervlak bleef echter te ruw. Samen met de spuiter hebben wij het proces doorgelopen en verbeterpunten ontdekt. Die gaan ze nu invoeren en over een paar weken evalueren wij het resultaat. En afgelopen week nog ben ik bezig geweest met een specialist in bamboe om samen robuuste systemen van afwerking uit te dokteren. Hier op de fabriek in IJmuiden zijn we aan de slag gegaan met door hem meegebracht materiaal en hebben we super mooie resultaten behaald. Hij kan daarmee heel goed verder. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

 5. In hoeverre is de parketbranche de laatste vijf jaar in jouw ogen veranderd?
  Wij maakten toen mooie dingen en dat doen wij nog steeds. Het hout wordt wel minder in kwaliteit. Aan de andere kan merk je dat het verwachtingspatroon van de consument voor de in het werk geschuurde vloeren bepaald wordt door de PVC- en laminaat-look, en minder door de natuurlijke uitstraling van het hout. Het maken van de patroonvloeren, zeg maar het echte ambacht, wordt minder. De verhouding tussen vloeren die gelakt en geolied worden is ook veranderd. Er worden nu meer vloeren gelakt, zeker ook omdat de kleurmogelijkheden dankzij onze SKYLT Overlakbare Kleurolie 2K enorm zijn toegenomen!

   

 
Heeft u een mening over deze column & co?
Reageer dan a.u.b. via onderstaande button.

 
 
 
Reacties (1)
Past bij hem
1 woensdag 01 april 2020 20:20
Administrator
Als oud-leerling van Han weet ik dat hij er voor 100% voor gaat! Ook nu in zijn nieuwe werk lees ik dat hij een aanwinst is voor de parketteurs. Top dat hij deze baan heeft en het past bij hem. Het ga je goed Han.

Peter Faber
Red Parket vloeren

info@redparket.nl