pp2000

chapel-banner-juniFlamingo 2019

SKYLT-OVERLAKBAAR-300x80pix

nieuws
Groen licht voor Architect@Work Rotterdam

Sfeerbeeld-A-at-W-2018Sfeerbeeld op de Architect@Work van twee jaar terug. (foto: Kortrijk Xpo)Nu de coronamaatregelen verder zijn versoepeld, vindt Architect@Work Rotterdam definitief plaats op 16 en 17 september 2020. "De afgelopen periode hebben we gebruikt om het concept van Architect@Work zo aan te passen dat de beursvloer voor iedereen een coronaveilige omgeving is geworden en dat tegelijkertijd de beleving ervan – met het sfeervolle lichtplan, het unieke standenconcept, de uitgebreide en gratis catering – overeind is gebleven," zo verklaart Nathalie Sandra namens de organisator.

De meest zichtbare verandering betreft de verruimde openingstijden, nu van 10.00 tot 19.00 uur. De organisatie vraagt bezoekers om van tevoren een dagdeel te kiezen voor hun bezoek aan de beurs, om te vermijden dat het te druk wordt. Ook krijgt de zaal voor het lezingenprogramma een ruimere opstelling dan voorheen. Er is plaats voor zo'n honderdvijftig personen, voor anderen is een livestream te volgen. Voorts lanceert de organisatie de mogelijkheid om op het evenement of daar buiten een (online) afspraak met elkaar te maken. "Ook wanneer het niet lukt om Architect@Work te bezoeken, kun je zo toch nieuwe contacten leggen."

Voor het overige zijn rond het thema 'future-proof' verscheidene tentoonstellingen te zien. Op de komende editie presenteren zo'n tweehonderd exposanten hun innovaties. De deelnemerslijst geeft op vloerengebied de namen van onder meer Abimat, Anker Teppichboden, Carpentier Hardwood Solutions, Ege Carpets, Emco, Fletco Carpets, Interface, Mafi Naturholzboden, Modulyss, Moso International, Newfloor, Nora Flooring Systems, Object Carpet, Silvafloors, TFD Floortile, Toucan-T en Van Besouw Tapijt. Voorts zijn onder meer Forbo Eurocol, Rigo Verffabriek, Rubio Monocoat en Sika van de partij. De tweejaarlijkse beurs vindt opnieuw plaats in de Ahoy. Meer informatie is te vinden op www.architectatwork.nl.

(Parketplein, 10-07-2020)

 
Jaarverslag Geschillencommissies 2019

logo-SGCIn 2019, haar afscheidsjaar als het ware, behandelde de Geschillencommissie Wonen 1032 zaken, 26 zaken minder dan een jaar eerder. Van de 563 'eindproducten' werden 325 zaken alsnog onderling opgelost waarvan in 163 gevallen onder leiding van de deskundige van de commissie. In 238 zaken deed de commissie een uitspraak. In 44 procent kreeg de cliënt (deels) gelijk. Er was 1 zaak waarbij de partijen tijdens de zitting alsnog een schikking troffen. Aan het eind van 2019 stonden er nog 381 zaken open. De commissie zal deze zaken in 2020 verder behandelen. De Geschillencommissie Wonen kan klachten behandelen over producten of diensten die de consument vóór 1 januari 2020 heeft gekocht bij een ondernemer die is aangesloten bij de Stichting Garantieregelingen Centrale Branchevereniging Wonen (SG CBW). Na die datum kan hij of zij, zoals eerder gemeld, terecht bij de stichting UitgesprokenZaak.nl, de nieuwe klachtenregeling van SGCBW.

Van de 27 behandelde zaken in de Geschillencommissie Klussenbedrijven (voor geschillen met bedrijven die lid zijn van de VLOK) kwamen 19 'eindproducten' tot stand. Het aantal zaken was hierbij nagenoeg gelijk aan 2018. De commissie deed in 18 gevallen een uitspraak. In 12 zaken kreeg de cliënt (deels) gelijk. De geschillen die de commissie in 2019 behandelde gingen onder meer over de kwaliteit van het geleverde werk rondom stukadoors- en timmerwerkzaamheden.

De VLOK heeft trouwens ook een Vakgroep Parket in zijn gelederen, die sinds kort door onder meer het bestuur van het Gilde van gediplomeerde Parketteurs wordt aanbevolen aan zijn leden. De vroegere Geschillencommissie Parket was medio november 2018 al gestopt, toen de branchevereniging VPL zichzelf ophief.

(Parketplein, 10-07-2020)

 
MMFA-leden herkiezen hun bestuur

MMFA-voorzitter-Matthias-Windmöller-logoMMFA-voorzitter Matthias Windmöller (foto: MMFA)Op hun eerste 'virtuele' algemene vergadering hebben de leden van de in Brussel zetelende Multilayer Modular Flooring Association (MMFA) Matthias Windmöller (Windmöller), Carl Ruland (Novalis) en Sebastian Wendel (Classen) herkozen voor een periode van twee jaar. Peter M. Hamberger (Hamberger Industriewerke) werd herbenoemd als auditor. Voorzitter Windmöller kondigde onder meer aan toezicht te gaan houden op enkele nieuwe projecten, waaronder de digitale transformatie van de vereniging en de samenwerking met de overkoepelende European Floor Coverings Association (EuFCA) op gemeenschappelijke thema's zoals de circulaire economie en de verzameling van marktgegevens. Ook het verder uitbreiden van de organisatie blijft voor hem prioriteit. Namens Nederland zijn Aspecta en Forbo Flooring bij de MMFA aangesloten als gewoon lid, namens België de Beaulieu International Group, IVC Group en Unilin.

(Parketplein, 10-07-2020)

 
Aspecta: carrièrestappen Gommers en Pinho
GittyGommers VPMarketingGitty Gommers.
mario-pinhoMário Pinho. (foto's: Aspecta)

In de organisatie van het LVT-vloerenmerk Aspecta is Gitty Gommers gepromoveerd van 'Director Marketing & PR' tot 'Vice President Marketing'. De Nederlandse is sinds twee jaar werkzaam bij het in Oud Gastel gevestigde bedrijf. Marcel Kies stelt in zijn hoedanigheid van 'President' van Aspecta dat zij in deze periode bewezen heeft "van onschatbare waarde" te zijn. Hij wijst erop dat Gommers ten behoeve van alle internationale verkoopdivisies van Aspecta en van HMTX Industries als geheel met goed gevolg tal van doorslaggevende marketingactiviteiten heeft ontwikkeld, gecoördineerd en uitgevoerd.

Zo heeft Gommers recentelijk de omvangrijke beurspresentatie van HMTX Industries op Domotex op poten gezet, een fraaie architectenbrochure voor de nieuwe collectie Aspecta Contours verzorgd en de volledige omzetting van de website Elemental by Aspecta voor haar rekening genomen. "Ons streven voor het merk Aspecta is om de leidende vloerenpartner en specialist voor LVT op de zakelijke markt te worden," verklaart Gommers. "Het is een enorme uitdaging om het merk Aspecta op wereldwijde schaal vooruit te helpen, en ik ben blij en vereerd om deze kans aan te nemen."

Tevens maakt Aspecta bekend dat per 1 september Mário Pinho tot de organisatie toetreedt in de functie van 'VP Sales Europe, Russia & West Africa'. De nieuwe commerciële man heeft ruim vijftien jaar ervaring opgedaan met verkoop en marketing in de vloerenbranche bij het Portugese Amorim. Marcel Kies weet zeker "een grote slag te hebben geslagen" met het aantrekken van Pinho.

(Parketplein, 08-07-2020)

 
Visgraatlaminaat van Meister bij Heditex
Vier-aantrekkelijkeVier aantrekkelijke dessins in eiken.
Toepassing-visgraatlaminaatToepassing visgraatlaminaat Meister Eik Champagne in woonkamer.

Nieuw in de door groothandel Heditex gevoerde Meister-collectie is visgraatlaminaat, zoals bekend een toonaangevende trend in vloerenland dezer dagen. De visgraatlaminaatcollectie van Meister is voorzien van de Unizip-verbinding, waardoor men geen linker- en rechterdelen heeft en dus ook minder zaagverlies. Dit vermindert afval, biedt meer legsnelheid en zorgt voor meer leggemak, zo benadrukt de in Vlaardingen gevestigde aanbieder. Zijn nieuwe visgraatlaminaat is verkrijgbaar in een viertal 'commerciële' eiken kleuren, met afmetingen van 155 bij 620 millimeter.

(Parketplein, 08-07-2020)

 
Nieuwe veiligheidsadviezen en raamposter

inretail-logo-cINretail stelt met instemming vast dat de overheid haar oproep 'blijf zoveel mogelijk thuis' heeft losgelaten en nu een beleid van 'ruimte met regels' volgt. Nu de veiligheidsadviezen vanaf 1 juli zijn versoepeld, mag kortom weer meer in de winkels. In dit verband heeft de branchevereniging nieuwe raamposters ontwikkeld om klanten te attenderen op de actuele regels in de winkel. Ook werden alle adviezen gescand op de huidige overheidsaanpak. De geüpdate versies zijn via //www.inretail.nl/winkel-open-dit-zijn-de-veiligheidseisen/ te lezen en downloaden voor diverse typen winkels, waaronder woonwinkels.

Bij het overheidsbeleid 'ruimte met regels' gelden voor kinderen tot 18 jaar minder regels qua afstand bewaren. Kinderen tot 12 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te bewaren en ook niet tot volwassenen. Jongeren tussen 12 en 18 moeten wel 1,5 meter afstand tot volwassenen bewaren, maar hoeven dat onderling niet. Wie tot hetzelfde huishouden behoort hoeft geen afstand onderling te bewaren en dat geldt dus ook in winkels, de horeca en bioscoop. INretail merkt op dat de gemeentelijke boa's handhaven op het afstand houden en behoren te weten dat voor jeugd, jongeren en huishoudens andere adviezen gelden dan voor volwassenen.

(Parketplein, 08-07-2020)

 
INretail tevreden met UitgesprokenZaak.nl

UitgesprokenZaak-imageStartpagina website UitgesprokenZaak.nl.INretail heeft de tussenbalans opgemaakt van UitgesprokenZaak.nl, een half jaar na inwerkingtreding van deze alternatieve geschillenregeling die de branchevereniging heeft opgezet in plaats van de Geschillencommissie Wonen. Op het moment zijn vijftien klachten aangemeld bij de stichting, variërend van misleiding bij de koop tot levering van het verkeerde product. Er zijn twee klachten met succes bemiddeld in fase 1 (door de geschilbehandelaar, een nieuwe dienstverlening in de geschillenregeling), er is een zaak doorgestroomd naar de deskundige en er is een bindend advies gewezen. De overige zaken zijn nog in behandeling.

Marjan Spronk, beleidsadviseur consumentenzaken bij INretail, is tevreden met de nieuwe regeling. "We hebben er alle vertrouwen in dat UitgesprokenZaak.nl dé geschillenregeling voor de woonbranche zal worden, met de broodnodige voordeligere exploitatie én bemiddeling in de beginfase als onderdeel van de procedure, die de aanleiding waren voor het alternatief." INretail en CBW-erkend blijven voorlopig nog betrokken bij het bijschaven van het systeem en de communicatie. De rol van secretariaatsvoering blijft wel structureel. INretail of CBW-erkend hebben evenwel geen bemoeienis met de behandeling van de geschillen, dit vanwege de noodzakelijke onafhankelijkheid van de regeling.

(Parketplein, 06-07-2020)

 
Nieuwe wandlijm UZIN met hoge kleefkracht

UZIN-KE-68-TUzin Utz Nederland vraagt aandacht voor de UZIN KE 68 T, voorgesteld als een compacte 1-k hybride lijm die geschikt is voor het verlijmen van nagenoeg alle bedekkingen aan de wand, zelfs de zwaardere soorten. De wandlijm wordt als zeer maatstabiel aangeprezen en kan daardoor ook in ruimtes met veel zonlicht worden toegepast. Het product wordt gezien zijn watervastheid aanbevolen voor toepassing van onder meer harde soorten kunststof wandbekleding in de gezondheidszorg. Ook PVC-stroken, rubber en zelfs duo-planken en parket laten zich met UZIN KE 68 T aan de wand bevestigen.

Het product is gebruiksvriendelijk, bevat geen weekmakers en is zeer emissiearm. De compacte STP-lijm kan worden toegepast op zowel zuigende als niet-zuigende wanden of kleine vloeroppervlakken en beschikt volgens de leverancier over een buitengewoon hoge kleefkracht waardoor hij slechts enkelzijdig hoeft worden aangebracht. Het product wordt in emmers of kitworsten geleverd. Hij kan direct uit de emmer worden aangebracht met een kleine spatel en verdeeld met een passende kitstrijker. Bij verwerking met de kitspuit wordt de lijm direct op de muur aangebracht en daarna verdeeld met de juiste kitstrijker.

(Parketplein, 06-07-2020)

 
Theo Megens 25 jaar bij Overmat

Theo-Megens-Overmat-1Theo Megens.Theo Megens viert dit jaar zijn 25-jarig dienstverband bij Overmat Industries BV. Vanwege de pandemische tijden waarin we ons nu bevinden is het 25-jarig jubileum nog niet concreet gevierd. "Dat komt nog wel als het allemaal wat rustiger is. Hoewel, rustiger... We maakten onlangs een balans op en merkten dat we ondanks deze bijzondere periode verrassend goed draaien." Theo kwam 25 jaar geleden via een personeelsadvertentie bij Overmat terecht. "Ik hield me in het begin bezig met verhuursystemen, waaronder de Woodboy. Ik ging langs bij bouwmarkten, verhuurbedrijven, parketzaken. Vanaf 1998 gingen we ons meer en meer richten op de professional met Floorservice. Mijn rayon werd daarbij steeds groter. Ook de ondervloer werd belangrijker, waardoor schuur- en freesmachines aan belang wonnen. Het rayon is uiteindelijk tot de Benelux uitgegroeid. Mijn visitekaartje is in al die tijd hetzelfde gebleven. Gewoon Overmat met mijn naam. Ik vertegenwoordig het bedrijf in de ruimste zin des woords."

Is er veel veranderd in die 25 jaar dat Megens voor Overmat werkzaam is? "Het is tegenwoordig allemaal wat zakelijker. Je maakt een gerichte afspraak, en het moet allemaal sneller. Vroeger nam men de tijd, draaide het meer om de gezelligheid. Het is nu wel professioneler, maar soms daardoor wat afstandelijker. Maar je komt nog steeds met veel mensen in contact en Overmat heeft een ruim en uiteenlopend aanbod. Dat maakt het werk heel afwisselend, uitdagend en leuk."

"Nog 25 jaar dit werk," lacht Theo Megens als we hem vragen hoe hij zijn toekomst ziet. "Overmat is een leuk, middelgroot, flexibel en zich onderscheidend familiebedrijf. Ik zie mezelf dit nog wel een aantal jaren doen."

(Parketplein, 03-07-2020)

 
LVT Interface met gerecycled materiaal

LVT-vloer-van-Interface-Drawn-Lines Onyx Silver Diamond PBT1.interface.presentationLVT-vloer van Interface.De luxe vinyltegels (LVT) van Interface bestaan nu voor 39 procent uit gerecyclede materialen, aldus het bedrijf uit Scherpenzeel in een persbericht. Het gaat om materiaal dat tijdens de winning van grondstoffen uit de afvalstroom wordt gehaald en hergebruikt. "Met deze innovatie zet Interface een belangrijke stap in het verder verduurzamen van haar vloerencollectie én in hun Climate Take Back™-missie tegen opwarming van de aarde. De tegels worden aan het einde van hun levenscyclus opgenomen in het recyclingprogramma van het bedrijf, waardoor zoveel mogelijk circulair gewerkt wordt."

In 2017 lanceerde Interface een collectie luxe vinyltegels bestaande uit 100 procent nieuw vinyl en vrij van schadelijke stoffen zoals ftalaten en zware chemische materialen. Met deze formule kan het bedrijf naar eigen zeggen de inhoud van het product en het productieproces volledig controleren. Een noodzakelijke stap om zich ervan te verzekeren dat de LVT-tegels recyclebaar zijn. De vloerenfabrikant onderzoekt continu hoe het de LVT-collectie nog verder kan verduurzamen. Resultaat hiervan is volgens Interface dat de LVT-vloeren nu voor 39 procent uit gerecycled materiaal bestaan.

Tijdens het winnen van grondstoffen voor de vloeren ontstaat uit de afvalstroom kalksteenmateriaal. Dit materiaal wordt nu hergebruikt in het vinyl van de tegelcollectie. "Door deze waardevolle grondstoffen te hergebruiken en te verwerken in onze vloertegels zetten we een volgende stap in onze Climate Take Back-missie tegen opwarming van de aarde. Bovendien willen we met deze ontwikkeling ook andere fabrikanten inspireren en stimuleren om verder te verduurzamen," aldus Janneke Leenaars, duurzaamheidsmanager in de Benelux. De innovatie is toegepast op alle LVT-producten en -collecties.

(Parketplein, 03-07-2020)

 
Domotex USA 2021 uitgesteld

Domotex-USAHannover Fairs USA (HFUSA), de organisator van Domotex USA, maakt bekend dat de beurs die gepland staat voor 1 tot en met 3 maart 2021 'na zorgvuldige en doordachte overweging zal worden uitgesteld'. De beslissing om editie 2021 uit te stellen is volgens de organisatie gemaakt na de resultaten van een uitgebreid marktonderzoek en de 'aanhoudende wereldwijde omstandigheden'. In de maanden na editie 2020 heeft een extern onderzoeksbureau een diepgaande marktstudie uitgevoerd, waaronder een enquête en interviews met leveranciers, distributeurs en andere vloerprofessionals. "We zijn tevreden met de onderzoeksresultaten, die duiden op een aanhoudende behoefte aan en verlangen naar een evenement als Domotex in de Verenigde Staten," zegt Donna Busse, 'show director' van Domotex USA bij HFUSA. "De hieruit voortgekomen inzichten gaan we gebruiken om een ​​beurs te ontwikkelen die strategische veranderingen zal bevatten zodat het evenement nog beter bij de behoeften van zowel exposanten als bezoekers aansluit. We willen alle belanghebbenden, partners en geïnteresseerde partijen bedanken voor hun steun aan Domotex USA en we kijken ernaar uit u weer te verwelkomen bij de volgende show," aldus Busse tot besluit. De nieuwe datum en locatie voor de volgende Domotex USA wordt bekendgemaakt wanneer deze beschikbaar is. Via www.domotexusa.com kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven van de meest actuele informatie.

(Parketplein, 03-07-2020)

 
Headlam en Dersimo bezoeken COREtec®

De-delegatie-van-Headlam-Dersimo-en-CoretecDe delegatie van Headlam, Dersimo, en Coretec® met op de foto onder meer Erwin van Beek (Headlam; uiterst rechts), Jan Dossche (Coretec; 5e van rechts) en Marc Dubbeldam (Dersimo; knielend in het midden).Afgelopen week bezocht een afvaardiging van Headlam en Dersimo Jan Dossche en zijn team van COREtec@ in Waregem. Eerder waren in het kader van de zogeheten 'COREtec® Open Days' leveranciers INTR. en Yepp al op bezoek geweest. Directie en stafmedewerkers van Headlam en Dersimo, waaronder Erwin van Beek (General Manager Headlam) en Marc Dubbeldam (General Manager Dersimo) waren onder de indruk van de getoonde collecties en de gastvrijheid. "Het was een interessante middag waarin de innovaties aan ons getoond werden. Het merk COREtec® heeft zich in 5 jaar tijd goed in de Nederlandse markt gevestigd en de groei welke ze doormaken is ongekend! Dit heeft te maken met diverse aspecten; prachtige dessins, goede marketing, de innovaties en het enthousiasme van het gehele COREtec® team," aldus Marc Dubbeldam. "Na een gastvrij ontvangst hebben wij met verschillende anekdotes van Jan Dossche de afgelopen 5 jaar met elkaar doorgenomen. Het is dan ook ongelofelijk om te zien hoe dit merk zich in 5 jaar tijd heeft opgewerkt," vulde Erwin van Beek aan. Jan Dossche (President USFloors International): "Als laatste in de rij over de twee COREtec® 'Open' weken kregen we Dersimo en Headlam op bezoek. Een indrukwekkende kennis van kleuren en designs, een doorgedreven marktkennis gekoppeld aan een hele sterke verkooporganisatie maken beide bedrijven tot waardevolle COREtec® Partners."

(Parketplein, 03-07-2020)

 
Dag van de Projectinrichting vervalt

BVP-voorzitter-Lieuwe-Steendam-spreekt-logoBVP-voorzitter Lieuwe Steendam (op foto midden) spreekt de leden en belangstellenden op de Dag van de Projectinrichting 2019 toe.Het bestuur van de Branchevereniging Projectinrichting heeft na lang beraad besloten de Dag van de Projectinrichting op 6 oktober aanstaande niet te laten doorgaan. "We weten dat het in ieder geval anders zal zijn dan we ons in januari voorstelden. Het bestuur overwoog dat veel van onze leden voorzien dat zij in het najaar uiterst druk zullen zijn om de opgelopen achterstand dit jaar nog zoveel mogelijk in te lopen, waardoor hun hoofd helemaal niet staat naar een gezelligheidsgebeuren, dat anderen praktische bezwaren zien bij de 1½-meter regel, waardoor 'camaraderie' verloren gaat en dat weer anderen nu al weten dat zij zich niet wagen in een groot gezelschap. Kortom, er is besloten dat de Dag van de Projectinrichting in 2020 niet doorgaat." Het bestuur laat verder weten uit te kijken naar 2021, waarin het vurig hoopt dat iedereen weer gezond en welgemoed tezamen kan komen.

(Parketplein, 01-07-2020)

 
CBS meldt forse groei detailhandel

De detailhandel heeft in mei maar liefst 8,2 procent meer omgezet dan in mei vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van het CBS. "Dat is de grootste groei in 14 jaar tijd." Ook het verkoopvolume lag ditmaal hoger: +5,9 procent. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerden een hogere omzet. Online is bijna 50 procent meer omgezet.

omzet-detailhandel-koopd0620

De Corona-maatregelen hebben ook in mei een uiteenlopend effect op de detailhandel gehad. Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren noteerden opnieuw een ongekende recordstijging van de omzet. Behaalde deze sector in april nog een plus van 26,1 procent in vergelijking met het jaar ervoor, in mei kwam de plus uit op 29,4 procent. Ook de woninginrichting draaide een goede maand en pluste ditmaal met 8,7 procent, terwijl het in april nog een min had van 6,4 procent in vergelijking met 2019.

Het CBS meldt verder dat de kleding- en schoenenwinkels ook in mei te kampen hadden met omzetdalingen, maar wel wat minder erg dan de recordverliezen in maart en april. De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in mei. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 6,5 procent hoger dan in mei 2019. De omzet van de winkels in non-food groeide in mei met 1,2 procent. En dat is volgens het CBS de eerste groei sinds het begin van de Corona-crisis eind maart. "Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) bleef nagenoeg gelijk aan een jaar eerder."

omzet-deelbranches-detai0620

De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in mei 10,1 procent meer omgezet dan in mei 2019, waarbij het verkoopvolume groeide met 6,5 procent. Verder stijgt de online omzet in mei 49,5 procent in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Op april 2020 na was dit de sterkste omzetstijging sinds de publicatie van de internetverkopen in januari 2014. Webwinkels noteerden 38,7 procent meer omzet, multi-channelers noteerden een groei van 64,8 procent.

(Parketplein, 01-07-2020)

 
Viehoff lanceert visgraat laminaat
Vier-authentiekeVier authentieke eiken designs in visgraat-patroon.
Het-speciale-oppervlak-DiamondHet speciale oppervlak Diamond Pro is volgens Viehoff uiterst sterk, krasbestendig, licht-echt en bestand tegen chemicaliën.

Leverancier Viehoff uit Heerhugowaard lanceert visgraat laminaat Edition M6. "Visgraat is één van de meest geliefde legpatronen ooit, en terecht! Visgraat ziet er chic, elegant en bijzonder veelzijdig uit. Een mooie vloer voor grote en kleine ruimtes," aldus Viehoff in het persbericht. Met MeisterDesign, laminaat Edition M6 krijgt het visgraat verband nu een heel moderne invulling. "Een gemakkelijk te onderhouden laminaatvloer in vier authentieke eiken designs in visgraat-patroon. De hoogwaardige synchroon structuur en fijne microvoeg rondom geven de laminaatvloer Edition M6 een bijzonder authentieke en natuurlijke uitstraling." Het speciale oppervlak Diamond Pro is volgens Viehoff uiterst sterk, krasbestendig, licht-echt en bestand tegen chemicaliën. "Het leggen is dankzij het gepatenteerde UniZip-legsysteem erg makkelijk. Er wordt maar één type plank gebruikt, dus geen ingewikkelde legmethode met linker en rechter delen."

(Parketplein, 01-07-2020)

 
Cotap opent extra warehouse & kantoorruimte

cotap-opening-hasseltEind vorig jaar opende Cotap het extra warehouse in Hasselt. Het duurzame pand beslaat een totaaloppervlakte van 18.000 vierkante meter. Diverse partijen hebben volgens Cotap de afgelopen periode hard gewerkt om ook extra kantoorruimte te realiseren. Afgelopen vrijdag is het pand in Hasselt officieel geopend. De afdelingen Coördinatie Accountmanagement, artikeldata en C-lab zijn nu vanuit Genemuiden verhuisd naar het nieuwe kantoor.
Voor een digitale impressie: Klik op deze link voor de video >>.

(Parketplein, 01-07-2020)

 
Jarige Jan Dossche (USFloors) blikt terug
Jan-Dossche-Hans-DeclerqJan Dossche (links) ontvangt Hans Declerq van YEPP.
Jan-Dossche-President-USFloorsJan Dossche, President USFloors International, blikt terug.

Het was een drukke week voor Jan Dossche, President USFloors International. Na eerder deze maand de directie van groothandel INTR. op het Europees hoofdkwartier van COREtec in Waregem te hebben ontvangen, was het afgelopen dinsdag de beurt aan YEPP. Hans Declerq, Sales & Marketing Manager YEPP was onder de indruk van het programma. "Wat een programma en mogelijkheden staan ons te wachten om op de markt los te laten. Aanvang september lanceren we de COREtec® STONE CERAtouch collectie die heel wat golven zal veroorzaken op de markt. Deze vloer is de alternatieve oplossing voor de keramische vloeren."

Vandaag viert Dossche zijn 58e verjaardag, voor hem een uitstekende gelegenheid om terug te blikken op zijn jaren in de vloerenbranche. "Na anderhalf jaar te hebben gewerkt in een tufted carpet manufacturing fabriek in Wales onder leiding van mijn broer, kwam ik terecht bij een voor die tijd uniek bedrijf. Begeleid door de zaakvoerder, en al snel alleen, heb ik eind jaren 80 enkele weken per maand rondgereisd in voornamelijk Polen, het toenmalige Tsjechoslowakije, Hongarije, Roemenië, kortom Centraal Europa. Overtuigd van het potentieel en intussen vertrouwd in de regio, met de nodige techno-commerciële kennis, geprivilegieerde leverancier relaties via mijn broer en vooral met een grote dosis lef en ondernemerschap heb ik in 1991 samen met een Roemeense vennoot, de eerste 'verkoop-en-distributie-van-vloerbedekking' firma opgericht en met meer dan 25 eigen winkels uitgebouwd tot marktleider in Roemenië. Het door mijn broer gecreëerde COREtec® succesverhaal in de US doe ik sinds vijf jaar uit het niets nog eens over in Europa, en dat is nog maar het begin."

Niemand loopt volgens Dossche zo maar een vloerenwinkel in om even rond te kijken of de laatste collecties te bewonderen. "Hij of zij gebruikt de vrije tijd liever anders. Dus elke bezoeker komt met een vraag en die vraag verschilt naar gelang toepassing. Het is aan de specialist in de winkel om de klant die vloerenoplossing aan te bieden die het best bij de wens aansluit. Vandaar dat u nooit een premium product als COREtec® in een doe-het-zelf zaak zal vinden. De klant zijn of haar interieur bepalende behoefte omzetten in realiteit vergt vakmanschap."

Wat is de toegevoegde waarde van COREtec® voor de klant? "Onze B-to-B klanten kunnen een premium product verdelen dat qua constructie, afmeting, esthetiek en textuur elke consument aanspreekt. Ondersteund door een reward winning marketing en perfecte service gekoppeld aan het grootste aanbod in decoren en kleuren."

(Parketplein, 29-06-2020)

 

 
Groen licht en vertrouwen voor InCoDa

ook-de-meeste-exposanten-Mascha-de-Bruin-pic"Ook de meeste exposanten hebben in de afgelopen week hun vertrouwen uitgesproken," verklaart Mascha de Bruin namens InCoDa.De Nederlandse overheid heeft op de persconferentie van 24 juni aangekondigd dat ook vakbeurzen vanaf 1 juli weer door kunnen gaan. Dat betekent dat de reeds verplaatste vakbeurs voor raamdecoratie, vloeren, wandbekleding en stoffering, Interieur Collectie Dagen (InCoDa), die plaatsvindt op 31 januari, 1 en 2 februari 2021 in Evenementenhal Gorinchem nu ook groen licht krijgt vanuit de overheid. Op de persconferentie werd bekendgemaakt dat zolang mensen onderling anderhalve meter afstand kunnen houden, er geen maximum aantal bezoekers meer geldt voor bijeenkomsten. "InCoDa kan en zal voldoen aan de vereiste maatregelen," zo laat het vandaag in een persbericht weten.

"Met groen licht vanuit de overheid gaan wij aan de slag om in januari een vakbeurs te organiseren die na een uitdagende corona-periode een belangrijke impuls geeft aan de commerciële en innovatieve ontwikkeling in de woning- en projectinrichting. Wij hebben alle anderhalve meter protocollen klaarstaan en de voorbereidingen getroffen om in samenwerking met de gemeente Gorinchem de anderhalve meter afstand te borgen voor InCoDa," aldus Mascha de Bruin namens InCoDa.

De Bruin: "Ook voelen wij ons gesteund door de eerdere positieve feedback van zowel exposanten als bezoekers. Uit gesprekken met bezoekers komt duidelijk naar voren dat ze weer toe zijn aan een fysiek contactmoment. Dit blijkt ook uit verschillende onderzoeken onder bezoekers van vakbeurzen, waarbij we kunnen stellen dat het vertrouwen flink stijgt na de versoepelingen in de corona-maatregelen. Ook de meeste exposanten hebben in de afgelopen week hun vertrouwen uitgesproken."

Voorwaarde voor het doorgang laten vinden van bijeenkomsten zonder maximum aantal bezoekers, is dat deelnemers van tevoren wordt gevraagd of ze symptomen van Covid-19 vertonen. Ook dienen bezoekers zich vooraf te registeren, iets wat al van toepassing was voor InCoDa. De Bruin: "Zodra men binnen is, kan er vrij bewogen worden over de beursvloer. Uiteraard hanteren wij op alle plekken op de beursvloer de anderhalve meter afstand. Ook is er de mogelijkheid om zowel op als buiten de beursvloer verantwoord met elkaar te netwerken. Verder worden er extra hygiënemaatregelen getroffen, waaronder extra schoonmaak van bijvoorbeeld sanitair en op diverse plekken zijn desinfectiestations te vinden."

"De nieuwe Smart Badge technologie die toegepast wordt op alle Easyfairs beurzen, maakte het al mogelijk om contactloos informatie op de stands van exposanten te scannen en zal nu een nog belangrijkere functie krijgen. Deze badge biedt een digitaal alternatief voor het schudden van handen of het uitwisselen van visitekaartjes. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft," licht De Bruin toe. Voor meer informatie: www.interieurcollectiedagen.nl.

(Parketplein, 26-06-2020)

 
Organisatie Bau 2021 komt met Corona-bonus

logo-bauOndanks dat ook deze week exposanten te kennen geven hun toegezegde deelname aan Bau 2021 niet in daad om te zetten, is de beursorganisatie van de toonaangevende biënnale met een ruim aanbod aan vloeren optimistisch. De organisatie laat weten dat 80 procent van de beurs al door standhouders is gereserveerd. Een netto-beursoppervlakte van 100.000 vierkante meter is volgeboekt. Verder komt de organisatie met een Corona-bonus voor exposanten van 15 procent op de deelnameprijs.

Reinhard Pfeiffer, vice-voorzitter Messe München: "Bau is nog steeds buitengewoon goed geboekt. Vooral vanuit het buitenland is er veel vraag. Desalniettemin zal door de omstandigheden het aantal bezoekers waarschijnlijk ditmaal minder zijn. Met de Corona-bonus willen we onze exposanten de kans geven om meer te investeren in het uitnodigen van hun klanten. Onze gezamenlijke inspanningen en inzet moet de kwaliteit en kwantiteit van het bezoek naar een hoog niveau brengen."

Bau 2020 06 EroeffnungBAU ligt naar eigen zeggen op schema voor een opening in januari 2021. (Foto: Messe München)

Na het besluit van 27 mei dat handelsbeurzen in Beieren weer zouden kunnen plaatsvinden, keurde de Beierse deelstaatregering op 23 juni een overeenkomstig concept voor bescherming en hygiëne goed. Dit vormt de basis voor de hervatting van de beursactiviteiten. De hoekstenen zijn afstand, hygiëne en traceerbaarheid van alle deelnemers. "Dit is de huidige status," benadrukt Pfeiffer: "Maar we hopen dat er bij een 'gunstig' verloop van de pandemie nog meer versoepeling zal zijn."

Bau zal haar online beursaanbod verder doorontwikkelen om de beurs ook virtueel toegankelijker te maken voor eenieder die niet persoonlijk naar München kan komen. Zo komt er een 'Connect app', Streaming van programma-onderdelen, 'live'-beelden vanaf de beurs, en de mogelijkheid voor exposanten om ook virtueel contact te maken met klanten. Ondanks de positieve berichten van de beursorganisatie liet gisteren lijmfabrikant Bostik weten niet te zullen deelnemen. "Onze eerste prioriteit is vanzelfsprekend de gezondheid en veiligheid van onze klanten, medewerkers en zakenrelaties," zo stelt directeur Olaf Memmen. En uit niet bevestigde bronnen vernemen we dat ook laminaatfabrikant Egger af zou zien van deelname. Wordt vervolgd.

(Parketplein, 26-06-2020)

 
Webinar Unilin over kliktechnologie
Floris-Koopmans-toon-de-verschillendeFloris Koopmans toont de verschillende systemen die er voorhanden zijn.
Floris-Koopmans-geeft-uitleg-over-de-magneticFloris Koopmans geeft uitleg over de 'Magnetic Flooring', ideaal bij plekken waar men vaak van vloer wil veranderen.

Afgelopen woensdag organiseerde de divisie 'Technologies' van Unilin een educatief webinar over kliktechnologieën voor vloeren voor iedereen die betrokken is bij de vloerenindustrie, zoals vloerenfabrikanten, retailers, importeurs, distributeurs, installateurs, enzovoorts. Tijdens deze sessie werd de deelnemers uitleg gegeven over de achtergronden van de keuzes die Unilin maakt ten aanzien van de ontwikkeling van de verschillende kliksystemen en sluittechnologie. Er werd dieper ingegaan op de verschillende sluitingscategorieën en de tests die kunnen worden uitgevoerd om de sterkte en duurzaamheid van een sluittechniek te bepalen. Maar er werd ook een kijkje gegeven wat betreft de laatste innovaties, waaronder het Unidrop-systeem, een 'vertical drop system' waarmee Unilin naar eigen zeggen weer een behoorlijke voorsprong heeft genomen op de competitie. Een panel met interne en externe experts beantwoordde de meest gestelde vragen en op de chat was direct de mogelijkheid tot het verkrijgen van feedback.

Floris Koopmans, IP Business Development Manager voor Unilin: "In tijden waarin productinnovatie de grootste onderscheidende factor is voor vloerproducten, is het belangrijker dan ooit om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Daarom hebben we besloten om onze kennis, innovaties en inzichten over klik voor vloeren te delen."

Koopmans voegde daad bij woord en nam binnen een uur tijd de deelnemers in duizelingwekkende (maar heldere) vaart langs de vele systemen die Unilin op de markt heeft gebracht en nog gaat brengen, waaronder het ingenieuze klik-visgraat en de magnetische keramische tegels. Koopmans liet aan het slot van het webinar weten dat de divisie Technologie van Unilin de komende tijd nog met aanvullende vergelijkbare webinars komt, waaronder een over de magnetisch keramische tegels.

(Parketplein, 26-06-2020)

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

woca-no1-olie


ankerwelBanner-1

Plinten & Profielen Centrale

meister

meister

meister

 

Floor Forum

ff-140ffi-108

FLOOR FORUM. Vakblad voor import, export, distributie en plaatsing van parket, laminaat, vinyl-, PVC-, kurk- en bamboevloeren en alle gerelateerde onderhoudsproducten en machines in de Benelux en Frankrijk. Oplage: 12.728 ex. in de Benelux en 4.226 ex. in Frankrijk.

FLOOR FORUM INTERNATIONAL. Onafhankelijk vakblad (met centraal zwaartepunt binnen de UK en Ierland) voor de internationale lezersmarkt.
Engelstalig. Gratis verspreiding.
Oplage: 14.446 ex.

Klik onze banner voor een abonnement of meer info

In ons mei nummer van Floor Forum: 

  • Dossier Houten sportvloeren
  • Dossier Producenten van stijlpanelen
  • Dossier Olie voor parket
  • Dossier Vochtmeters en vochtmeten
  • Dossier Voorkleuren: wie biedt wat?
  • Dossier Gebruik van (hecht-) primers en/of vochtschermen

En veel meer

www.floor-forum.com

sales@media-pact.com