banner-INTR

moduleo

edited 2394 mFLOR

rosevloerenpleinbanner

nieuws
Groen licht voor Architect@Work Rotterdam

Sfeerbeeld-A-at-W-2018Sfeerbeeld op de Architect@Work van twee jaar terug. (foto: Kortrijk Xpo)Nu de coronamaatregelen verder zijn versoepeld, vindt Architect@Work Rotterdam definitief plaats op 16 en 17 september 2020. "De afgelopen periode hebben we gebruikt om het concept van Architect@Work zo aan te passen dat de beursvloer voor iedereen een coronaveilige omgeving is geworden en dat tegelijkertijd de beleving ervan – met het sfeervolle lichtplan, het unieke standenconcept, de uitgebreide en gratis catering – overeind is gebleven," zo verklaart Nathalie Sandra namens de organisator.

De meest zichtbare verandering betreft de verruimde openingstijden, nu van 10.00 tot 19.00 uur. De organisatie vraagt bezoekers om van tevoren een dagdeel te kiezen voor hun bezoek aan de beurs, om te vermijden dat het te druk wordt. Ook krijgt de zaal voor het lezingenprogramma een ruimere opstelling dan voorheen. Er is plaats voor zo'n honderdvijftig personen, voor anderen is een livestream te volgen. Voorts lanceert de organisatie de mogelijkheid om op het evenement of daar buiten een (online) afspraak met elkaar te maken. "Ook wanneer het niet lukt om Architect@Work te bezoeken, kun je zo toch nieuwe contacten leggen."

Voor het overige zijn rond het thema 'future-proof' verscheidene tentoonstellingen te zien. Op de komende editie presenteren zo'n tweehonderd exposanten hun innovaties. De deelnemerslijst geeft op vloerengebied de namen van onder meer Abimat, Anker Teppichboden, Carpentier Hardwood Solutions, Ege Carpets, Emco, Fletco Carpets, Interface, Mafi Naturholzboden, Modulyss, Moso International, Newfloor, Nora Flooring Systems, Object Carpet, Silvafloors, TFD Floortile, Toucan-T en Van Besouw Tapijt. Voorts zijn onder meer Forbo Eurocol, Rigo Verffabriek, Rubio Monocoat en Sika van de partij. De tweejaarlijkse beurs vindt opnieuw plaats in de Ahoy. Meer informatie is te vinden op www.architectatwork.nl.

(Vloerenplein, 10-07-2020)

José Sanchez Calvo versterkt team Peitsman

José-Sanchez-CalvoJosé Sanchez Calvo.Bij Koninklijke Peitsman is José Sanchez Calvo per 1 mei jl. gestart als vertegenwoordiger voor het rayon Amsterdam en Haarlem. Sanchez Calvo begon twintig jaar geleden bij Stox Vloeren en Keukens, en beschikt zodoende over een zeer ruime ervaring in de branche. Gezien de kennis die hij heeft opgedaan en zijn klantgerichte werkwijze, beschouwt de groothandel hem als een waardevolle aanvulling voor zijn salesteam.

Met zijn aanstelling is de vrijgekomen plaats in dit rayon van Peitsman snel weer ingevuld. Nu bovendien de bezoekmogelijkheden weer aanwezig zijn, zal Sanchez Calvo de komende periode benutten om zich in de regio voor te stellen. Hij is te bereiken op 06-41551254 en Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken .

(Vloerenplein, 10-07-2020)

F. Ball lanceert Styccobond F73 Plus

Styccobond-F73-PlusVloerlijm Styccobond F73 Plus wordt gebracht als oplosmiddelvrij alternatief voor epoxylijmen.F. Ball heeft onlangs Styccobond F73 Plus gelanceerd, een oplosmiddelvrije vloerlijm voor veeleisende binnen- en buitenvloeren. De Britse fabrikant van egalines en vloerlijmen ontwikkelde zijn innovatie door naar eigen zeggen gebruik te maken van de meest recente 'know how' op het gebied van lijmtechnologie. De jongste aanwinst in het assortiment Styccobond-vloerlijmen is gebruiksvriendelijk, vochtuithardend en isocyanaatvrij en wordt naar voren geschoven als oplosmiddelvrij alternatief voor polyurethaan- en epoxylijmen.

Styccobond F73 Plus heeft volgens de leverancier de robuuste hechting die nodig is om diverse typen vloerbedekking, zoals rubber, vinyl, LVT, linoleum en kunstgras, stevig op hun plaats te houden. "Deze heavy-duty lijm is uiterst geschikt voor vloeren die zware belasting en veel verkeer te verduren hebben, en onderhevig kunnen zijn aan inloopvocht, zoals een entree, hal of ingang," zo stellen de Britten. De lijm is na volledige uitharding bestand tegen water, olie en vet.

Styccobond F73 Plus is met vezels verrijkt om het zijdelings verschuiven van vloerbedekkingen na het plaatsen in de lijm te beperken. Dit is vooral een voordeel, zo legt de fabrikant uit, bij het leggen van vinyltegels en -planken (LVT) bij grotere oppervlakken.

F. Ball vervolgt: "Na verwerking blijft er met Styccobond F73 Plus, in vergelijking met traditionele alternatieven, minder afval en ongebruikt product over. Het is een gebruiksklare lijm die je niet hoeft te mengen en gemakkelijk smeert. Door zijn sneluithardende eigenschappen zitten vloerbedekkingen al na negentig minuten stevig op hun plaats en kunnen naden, indien gewenst, al na twee uur gelast worden."

De nieuwe vloerlijm is geschikt voor gebruik op veel verschillende soorten ondergrond, zolang ze in goede staat verkeren en glad zijn - beton, zand/cement, Stopgap-egalisaties en Stopgap Isolator Membrane (de losliggende folie van F. Ball, voor vochtige of vervuilde ondervloeren).

Darren Kenyon, verkoopdirecteur bij F. Ball: "Wij zijn heel blij met Styccobond F73 Plus want het geeft stoffeerders nog meer keuze als ze een lijm nodig hebben voor veeleisende vloerinstallaties. Deze heavy-duty vloerlijm is waterbestendig en werkt uitstekend bij vloeren die onderhevig zijn aan weers- en andere extreme invloeden. Bovendien is het veelzijdiger en ideaal voor het leggen van populaire vloerbedekkingen zoals LVT."

(Vloerenplein, 10-07-2020)

Jaarverslag Geschillencommissies 2019

logo-SGCIn 2019, haar afscheidsjaar als het ware, behandelde de Geschillencommissie Wonen 1032 zaken, 26 zaken minder dan een jaar eerder. Van de 563 'eindproducten' werden 325 zaken alsnog onderling opgelost waarvan in 163 gevallen onder leiding van de deskundige van de commissie. In 238 zaken deed de commissie een uitspraak. In 44 procent kreeg de cliënt (deels) gelijk. Er was 1 zaak waarbij de partijen tijdens de zitting alsnog een schikking troffen. Aan het eind van 2019 stonden er nog 381 zaken open. De commissie zal deze zaken in 2020 verder behandelen. De Geschillencommissie Wonen kan klachten behandelen over producten of diensten die de consument vóór 1 januari 2020 heeft gekocht bij een ondernemer die is aangesloten bij de Stichting Garantieregelingen Centrale Branchevereniging Wonen (SG CBW). Na die datum kan hij of zij, zoals eerder gemeld, terecht bij de stichting UitgesprokenZaak.nl, de nieuwe klachtenregeling van SGCBW.

(Vloerenplein, 10-07-2020)

Nieuwe items in vinyl bij Headlam

Porto-71-AlgarvePorto 71 Algarve.Headlam brengt een kwartet nieuwe items in het vinylaanbod van lifestyle-interior voor het voetlicht. Porto is opvallend met zijn dessin dat appelleert aan een zuiders temperament en goed toepasbaar in bijvoorbeeld keuken, badkamer of slaapkamer. Zijn Portugese tegelmotief is in drie kleuren verkrijgbaar, met daarbij ook drie uni tegelmotieven. Het broertje van de Porto is de Chevron, verkrijgbaar in zeven 'klassieke' houtdessins waarvan twee met visgraatmotief. Voor de klant die een 'stoere look met pit' wenst wordt Sherwood aanbevolen, een kwaliteit met 'washed' houtdessin in een tiental ton sur ton tinten van licht tot donker. Passend voor wie deze zomer op zoek is naar een vakantiesfeer in eigen huis, is er het vinyl Unique Tile, leverbaar in een uni tegeldessin en in Portugees tegelmotief in drie kleuren.

De Zutphense groothandel vindt het overigens bepaald niet terecht dat vinyl als productgroep soms over het hoofd wordt gezien, dit mede in het licht van de populariteit van de PVC-strokenvloer. Headlam prijst vinyl aan als duurzaam, kleurrijk, eenvoudig in onderhoud en eenvoudig te installeren. Bovendien overal toepasbaar (juist ook in natte ruimtes als keuken en badkamer) en mits geheel verlijmd uitermate goed in combinatie met vloerverwarming.

(Vloerenplein, 10-07-2020)

MMFA-leden herkiezen hun bestuur

MMFA-voorzitter-Matthias-Windmöller-logoMMFA-voorzitter Matthias Windmöller (foto: MMFA)Op hun eerste 'virtuele' algemene vergadering hebben de leden van de in Brussel zetelende Multilayer Modular Flooring Association (MMFA) Matthias Windmöller (Windmöller), Carl Ruland (Novalis) en Sebastian Wendel (Classen) herkozen voor een periode van twee jaar. Peter M. Hamberger (Hamberger Industriewerke) werd herbenoemd als auditor. Voorzitter Windmöller kondigde onder meer aan toezicht te gaan houden op enkele nieuwe projecten, waaronder de digitale transformatie van de vereniging en de samenwerking met de overkoepelende European Floor Coverings Association (EuFCA) op gemeenschappelijke thema's zoals de circulaire economie en de verzameling van marktgegevens. Ook het verder uitbreiden van de organisatie blijft voor hem prioriteit. Namens Nederland zijn Aspecta en Forbo Flooring bij de MMFA aangesloten als gewoon lid, namens België de Beaulieu International Group, IVC Group en Unilin.

(Vloerenplein, 10-07-2020)

Ntgrate brengt innovatie Greenfelt

Fair-SiennaFair Sienna.Ntgrate, aanbieder van premium geweven vinyl vloerbekleding, vraagt in zijn jongste nieuwsbrief aandacht voor de technologie Greenfelt. Deze innovatieve backing bevat een extra laag vilt die voor een vermindering van het contactgeluid tot liefst 19 db zorgt (volgens de ISO 10140-norm) en draagt zodoende wezenlijk bij aan het akoestisch comfort van de vloerbekleding. Het product voldoet tevens aan de hoogste normering op het gebied van brandvertraging (EN 13501-1: Bfls1). Het gewicht van Ntgrate met de Greenfelt-backing ligt volgens de leverancier voorts een derde lager dan conventioneel geweven vinyl producten.

(Vloerenplein, 10-07-2020)

Aspecta: carrièrestappen Gommers en Pinho
GittyGommers VPMarketingGitty Gommers.
mario-pinhoMário Pinho. (foto's: Aspecta)

In de organisatie van het LVT-vloerenmerk Aspecta is Gitty Gommers gepromoveerd van 'Director Marketing & PR' tot 'Vice President Marketing'. De Nederlandse is sinds twee jaar werkzaam bij het in Oud Gastel gevestigde bedrijf. Marcel Kies stelt in zijn hoedanigheid van 'President' van Aspecta dat zij in deze periode bewezen heeft "van onschatbare waarde" te zijn. Hij wijst erop dat Gommers ten behoeve van alle internationale verkoopdivisies van Aspecta en van HMTX Industries als geheel met goed gevolg tal van doorslaggevende marketingactiviteiten heeft ontwikkeld, gecoördineerd en uitgevoerd.

Zo heeft Gommers recentelijk de omvangrijke beurspresentatie van HMTX Industries op Domotex op poten gezet, een fraaie architectenbrochure voor de nieuwe collectie Aspecta Contours verzorgd en de volledige omzetting van de website Elemental by Aspecta voor haar rekening genomen. "Ons streven voor het merk Aspecta is om de leidende vloerenpartner en specialist voor LVT op de zakelijke markt te worden," verklaart Gommers. "Het is een enorme uitdaging om het merk Aspecta op wereldwijde schaal vooruit te helpen, en ik ben blij en vereerd om deze kans aan te nemen."

Tevens maakt Aspecta bekend dat per 1 september Mário Pinho tot de organisatie toetreedt in de functie van 'VP Sales Europe, Russia & West Africa'. De nieuwe commerciële man heeft ruim vijftien jaar ervaring opgedaan met verkoop en marketing in de vloerenbranche bij het Portugese Amorim. Marcel Kies weet zeker "een grote slag te hebben geslagen" met het aantrekken van Pinho.

(Vloerenplein, 08-07-2020)

Estillon viert jubileum Best Base

Richard-Bosveld-Estillon-bestbaseRichard Bosveld: "De woorden van destijds gelden twintig jaar later nog steeds."Estillon viert deze zomer de alweer twintigste verjaardag van Best Base, zijn range van premium PU-ondertapijten. De eerste Best Base-producten rolden in 2000 van de band. "Ontstaan als project van Brabantse bedrijven die in Wijchen een fabriek neerzetten waarin menige rol ondertapijt geproduceerd is, recyclingsproducten met unieke kwaliteiten," zo blikt directeur Richard Bosveld terug. "Voor de opening van de fabriek hebben we de Commissaris van de Koningin, de heer Jan Kamminga, kunnen interesseren om de officiële opening te verrichten. Zijn speech is mij altijd bijgebleven. De brede zorg voor het milieu, het aanstekelijk enthousiasme voor recycling en de oprechte waardering voor ondernemerschap waren de kern van zijn betoog. De woorden van destijds gelden twintig jaar later nog steeds."

De Best Base-ondertapijten van Estillon zijn milieuvriendelijk geproduceerd in Nederland. Het scala omvat vijf merken met ieder hun eigen specificaties en variatie: Elegance, Starbase, Fenixbase, Oceanbase en Wunderlays. Wat ze gemeen hebben, is dat ze gemaakt zijn van een honderd procent gerecyclede mix van hoogwaardig schoon gerecycled polyurethaan schuim. Hetgeen volgens de leverancier in Uden een stabiele en duurzame installatie garandeert. Alle ondertapijten zijn geschikt voor zowel huishoudelijk als projectgebruik, zoals de entree, restaurants, gangen, kamers en trappen.

(Vloerenplein, 08-07-2020)

Visgraatlaminaat van Meister bij Heditex
Vier-aantrekkelijkeVier aantrekkelijke dessins in eiken.
Toepassing-visgraatlaminaatToepassing visgraatlaminaat Meister Eik Champagne in woonkamer.

Nieuw in de door groothandel Heditex gevoerde Meister-collectie is visgraatlaminaat, zoals bekend een toonaangevende trend in vloerenland dezer dagen. De visgraatlaminaatcollectie van Meister is voorzien van de Unizip-verbinding, waardoor men geen linker- en rechterdelen heeft en dus ook minder zaagverlies. Dit vermindert afval, biedt meer legsnelheid en zorgt voor meer leggemak, zo benadrukt de in Vlaardingen gevestigde aanbieder. Zijn nieuwe visgraatlaminaat is verkrijgbaar in een viertal 'commerciële' eiken kleuren, met afmetingen van 155 bij 620 millimeter.

(Vloerenplein, 08-07-2020)

Nieuwe veiligheidsadviezen en raamposter

inretail-logo-cINretail stelt met instemming vast dat de overheid haar oproep 'blijf zoveel mogelijk thuis' heeft losgelaten en nu een beleid van 'ruimte met regels' volgt. Nu de veiligheidsadviezen vanaf 1 juli zijn versoepeld, mag kortom weer meer in de winkels. In dit verband heeft de branchevereniging nieuwe raamposters ontwikkeld om klanten te attenderen op de actuele regels in de winkel. Ook werden alle adviezen gescand op de huidige overheidsaanpak. De geüpdate versies zijn via https://www.inretail.nl/winkel-open-dit-zijn-de-veiligheidseisen/ te lezen en downloaden voor diverse typen winkels, waaronder woonwinkels.

Bij het overheidsbeleid 'ruimte met regels' gelden voor kinderen tot 18 jaar minder regels qua afstand bewaren. Kinderen tot 12 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te bewaren en ook niet tot volwassenen. Jongeren tussen 12 en 18 moeten wel 1,5 meter afstand tot volwassenen bewaren, maar hoeven dat onderling niet. Wie tot hetzelfde huishouden behoort hoeft geen afstand onderling te bewaren en dat geldt dus ook in winkels, de horeca en bioscoop. INretail merkt op dat de gemeentelijke boa's handhaven op het afstand houden en behoren te weten dat voor jeugd, jongeren en huishoudens andere adviezen gelden dan voor volwassenen.

(Vloerenplein, 08-07-2020)

INretail tevreden met UitgesprokenZaak.nl

UitgesprokenZaak-imageStartpagina website UitgesprokenZaak.nl.INretail heeft de tussenbalans opgemaakt van UitgesprokenZaak.nl, een half jaar na inwerkingtreding van deze alternatieve geschillenregeling die de branchevereniging heeft opgezet in plaats van de Geschillencommissie Wonen. Op het moment zijn vijftien klachten aangemeld bij de stichting, variërend van misleiding bij de koop tot levering van het verkeerde product. Er zijn twee klachten met succes bemiddeld in fase 1 (door de geschilbehandelaar, een nieuwe dienstverlening in de geschillenregeling), er is een zaak doorgestroomd naar de deskundige en er is een bindend advies gewezen. De overige zaken zijn nog in behandeling.

Marjan Spronk, beleidsadviseur consumentenzaken bij INretail, is tevreden met de nieuwe regeling. "We hebben er alle vertrouwen in dat UitgesprokenZaak.nl dé geschillenregeling voor de woonbranche zal worden, met de broodnodige voordeligere exploitatie én bemiddeling in de beginfase als onderdeel van de procedure, die de aanleiding waren voor het alternatief." INretail en CBW-erkend blijven voorlopig nog betrokken bij het bijschaven van het systeem en de communicatie. De rol van secretariaatsvoering blijft wel structureel. INretail of CBW-erkend hebben evenwel geen bemoeienis met de behandeling van de geschillen, dit vanwege de noodzakelijke onafhankelijkheid van de regeling.

(Vloerenplein, 06-07-2020)

Nieuwe wandlijm UZIN met hoge kleefkracht

UZIN-KE-68-TUzin Utz Nederland vraagt aandacht voor de UZIN KE 68 T, voorgesteld als een compacte 1-k hybride lijm die geschikt is voor het verlijmen van nagenoeg alle bedekkingen aan de wand, zelfs de zwaardere soorten. De wandlijm wordt als zeer maatstabiel aangeprezen en kan daardoor ook in ruimtes met veel zonlicht worden toegepast. Het product wordt gezien zijn watervastheid aanbevolen voor toepassing van onder meer harde soorten kunststof wandbekleding in de gezondheidszorg. Ook PVC-stroken, rubber en zelfs duo-planken en parket laten zich met UZIN KE 68 T aan de wand bevestigen.

Het product is gebruiksvriendelijk, bevat geen weekmakers en is zeer emissiearm. De compacte STP-lijm kan worden toegepast op zowel zuigende als niet-zuigende wanden of kleine vloeroppervlakken en beschikt volgens de leverancier over een buitengewoon hoge kleefkracht waardoor hij slechts enkelzijdig hoeft worden aangebracht. Het product wordt in emmers of kitworsten geleverd. Hij kan direct uit de emmer worden aangebracht met een kleine spatel en verdeeld met een passende kitstrijker. Bij verwerking met de kitspuit wordt de lijm direct op de muur aangebracht en daarna verdeeld met de juiste kitstrijker.

(Vloerenplein, 06-07-2020)

Theo Megens 25 jaar bij Overmat

Theo-Megens-Overmat-1Theo Megens.Theo Megens viert dit jaar zijn 25-jarig dienstverband bij Overmat Industries BV. Vanwege de pandemische tijden waarin we ons nu bevinden is het 25-jarig jubileum nog niet concreet gevierd. "Dat komt nog wel als het allemaal wat rustiger is. Hoewel, rustiger... We maakten onlangs een balans op en merkten dat we ondanks deze bijzondere periode verrassend goed draaien." Theo kwam 25 jaar geleden via een personeelsadvertentie bij Overmat terecht. "Ik hield me in het begin bezig met verhuursystemen, waaronder de Woodboy. Ik ging langs bij bouwmarkten, verhuurbedrijven, parketzaken. Vanaf 1998 gingen we ons meer en meer richten op de professional met Floorservice. Mijn rayon werd daarbij steeds groter. Ook de ondervloer werd belangrijker, waardoor schuur- en freesmachines aan belang wonnen. Het rayon is uiteindelijk tot de Benelux uitgegroeid. Mijn visitekaartje is in al die tijd hetzelfde gebleven. Gewoon Overmat met mijn naam. Ik vertegenwoordig het bedrijf in de ruimste zin des woords."

Is er veel veranderd in die 25 jaar dat Megens voor Overmat werkzaam is? "Het is tegenwoordig allemaal wat zakelijker. Je maakt een gerichte afspraak, en het moet allemaal sneller. Vroeger nam men de tijd, draaide het meer om de gezelligheid. Het is nu wel professioneler, maar soms daardoor wat afstandelijker. Maar je komt nog steeds met veel mensen in contact en Overmat heeft een ruim en uiteenlopend aanbod. Dat maakt het werk heel afwisselend, uitdagend en leuk."

"Nog 25 jaar dit werk," lacht Theo Megens als we hem vragen hoe hij zijn toekomst ziet. "Overmat is een leuk, middelgroot, flexibel en zich onderscheidend familiebedrijf. Ik zie mezelf dit nog wel een aantal jaren doen."

(Vloerenplein, 03-07-2020)

LVT Interface met gerecycled materiaal

LVT-vloer-van-Interface-Drawn-Lines Onyx Silver Diamond PBT1.interface.presentationLVT-vloer van Interface.De luxe vinyltegels (LVT) van Interface bestaan nu voor 39 procent uit gerecyclede materialen, aldus het bedrijf uit Scherpenzeel in een persbericht. Het gaat om materiaal dat tijdens de winning van grondstoffen uit de afvalstroom wordt gehaald en hergebruikt. "Met deze innovatie zet Interface een belangrijke stap in het verder verduurzamen van haar vloerencollectie én in hun Climate Take Back™-missie tegen opwarming van de aarde. De tegels worden aan het einde van hun levenscyclus opgenomen in het recyclingprogramma van het bedrijf, waardoor zoveel mogelijk circulair gewerkt wordt."

In 2017 lanceerde Interface een collectie luxe vinyltegels bestaande uit 100 procent nieuw vinyl en vrij van schadelijke stoffen zoals ftalaten en zware chemische materialen. Met deze formule kan het bedrijf naar eigen zeggen de inhoud van het product en het productieproces volledig controleren. Een noodzakelijke stap om zich ervan te verzekeren dat de LVT-tegels recyclebaar zijn. De vloerenfabrikant onderzoekt continu hoe het de LVT-collectie nog verder kan verduurzamen. Resultaat hiervan is volgens Interface dat de LVT-vloeren nu voor 39 procent uit gerecycled materiaal bestaan.

Tijdens het winnen van grondstoffen voor de vloeren ontstaat uit de afvalstroom kalksteenmateriaal. Dit materiaal wordt nu hergebruikt in het vinyl van de tegelcollectie. "Door deze waardevolle grondstoffen te hergebruiken en te verwerken in onze vloertegels zetten we een volgende stap in onze Climate Take Back-missie tegen opwarming van de aarde. Bovendien willen we met deze ontwikkeling ook andere fabrikanten inspireren en stimuleren om verder te verduurzamen," aldus Janneke Leenaars, duurzaamheidsmanager in de Benelux. De innovatie is toegepast op alle LVT-producten en -collecties.

(Vloerenplein, 03-07-2020)

Domotex USA 2021 uitgesteld

Domotex-USA-uitgesteldHannover Fairs USA (HFUSA), de organisator van Domotex USA, maakt bekend dat de beurs die gepland staat voor 1 tot en met 3 maart 2021 'na zorgvuldige en doordachte overweging zal worden uitgesteld'. De beslissing om editie 2021 uit te stellen is volgens de organisatie gemaakt na de resultaten van een uitgebreid marktonderzoek en de 'aanhoudende wereldwijde omstandigheden'. In de maanden na editie 2020 heeft een extern onderzoeksbureau een diepgaande marktstudie uitgevoerd, waaronder een enquête en interviews met leveranciers, distributeurs en andere vloerprofessionals. "We zijn tevreden met de onderzoeksresultaten, die duiden op een aanhoudende behoefte aan en verlangen naar een evenement als Domotex in de Verenigde Staten," zegt Donna Busse, 'show director' van Domotex USA bij HFUSA. "De hieruit voortgekomen inzichten gaan we gebruiken om een ​​beurs te ontwikkelen die strategische veranderingen zal bevatten zodat het evenement nog beter bij de behoeften van zowel exposanten als bezoekers aansluit. We willen alle belanghebbenden, partners en geïnteresseerde partijen bedanken voor hun steun aan Domotex USA en we kijken ernaar uit u weer te verwelkomen bij de volgende show," aldus Busse tot besluit. De nieuwe datum en locatie voor de volgende Domotex USA wordt bekendgemaakt wanneer deze beschikbaar is. Via www.domotexusa.com kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven van de meest actuele informatie.

(Vloerenplein, 03-07-2020)

Headlam en Dersimo bezoeken COREtec®

De-delegatie-van-Headlam-Dersimo-en-CoretecDe delegatie van Headlam, Dersimo, en Coretec® met op de foto onder meer Erwin van Beek (Headlam; uiterst rechts), Jan Dossche (Coretec; 5e van rechts) en Marc Dubbeldam (Dersimo; knielend in het midden).Afgelopen week bezocht een afvaardiging van Headlam en Dersimo Jan Dossche en zijn team van COREtec@ in Waregem. Eerder waren in het kader van de zogeheten 'COREtec® Open Days' leveranciers INTR. en Yepp al op bezoek geweest. Directie en stafmedewerkers van Headlam en Dersimo, waaronder Erwin van Beek (General Manager Headlam) en Marc Dubbeldam (General Manager Dersimo) waren onder de indruk van de getoonde collecties en de gastvrijheid. "Het was een interessante middag waarin de innovaties aan ons getoond werden. Het merk COREtec® heeft zich in 5 jaar tijd goed in de Nederlandse markt gevestigd en de groei welke ze doormaken is ongekend! Dit heeft te maken met diverse aspecten; prachtige dessins, goede marketing, de innovaties en het enthousiasme van het gehele COREtec® team," aldus Marc Dubbeldam. "Na een gastvrij ontvangst hebben wij met verschillende anekdotes van Jan Dossche de afgelopen 5 jaar met elkaar doorgenomen. Het is dan ook ongelofelijk om te zien hoe dit merk zich in 5 jaar tijd heeft opgewerkt," vulde Erwin van Beek aan. Jan Dossche (President USFloors International): "Als laatste in de rij over de twee COREtec® 'Open' weken kregen we Dersimo en Headlam op bezoek. Een indrukwekkende kennis van kleuren en designs, een doorgedreven marktkennis gekoppeld aan een hele sterke verkooporganisatie maken beide bedrijven tot waardevolle COREtec® Partners."

(Vloerenplein, 03-07-2020)

Dag van de Projectinrichting vervalt

BVP-voorzitter-Lieuwe-Steendam-spreekt-logoBVP-voorzitter Lieuwe Steendam (op foto midden) spreekt de leden en belangstellenden op de Dag van de Projectinrichting 2019 toe.Het bestuur van de Branchevereniging Projectinrichting heeft na lang beraad besloten de Dag van de Projectinrichting op 6 oktober aanstaande niet te laten doorgaan. "We weten dat het in ieder geval anders zal zijn dan we ons in januari voorstelden. Het bestuur overwoog dat veel van onze leden voorzien dat zij in het najaar uiterst druk zullen zijn om de opgelopen achterstand dit jaar nog zoveel mogelijk in te lopen, waardoor hun hoofd helemaal niet staat naar een gezelligheidsgebeuren, dat anderen praktische bezwaren zien bij de 1½-meter regel, waardoor 'camaraderie' verloren gaat en dat weer anderen nu al weten dat zij zich niet wagen in een groot gezelschap. Kortom, er is besloten dat de Dag van de Projectinrichting in 2020 niet doorgaat." Het bestuur laat verder weten uit te kijken naar 2021, waarin het vurig hoopt dat iedereen weer gezond en welgemoed tezamen kan komen.

(Vloerenplein, 01-07-2020)

CBS meldt forse groei detailhandel

De detailhandel heeft in mei maar liefst 8,2 procent meer omgezet dan in mei vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van het CBS. "Dat is de grootste groei in 14 jaar tijd." Ook het verkoopvolume lag ditmaal hoger: +5,9 procent. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerden een hogere omzet. Online is bijna 50 procent meer omgezet.

omzet-detailhandel-koopd

De Corona-maatregelen hebben ook in mei een uiteenlopend effect op de detailhandel gehad. Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren noteerden opnieuw een ongekende recordstijging van de omzet. Behaalde deze sector in april nog een plus van 26,1 procent in vergelijking met het jaar ervoor, in mei kwam de plus uit op 29,4 procent. Ook de woninginrichting draaide een goede maand en pluste ditmaal met 8,7 procent, terwijl het in april nog een min had van 6,4 procent in vergelijking met 2019.

Het CBS meldt verder dat de kleding- en schoenenwinkels ook in mei te kampen hadden met omzetdalingen, maar wel wat minder erg dan de recordverliezen in maart en april. De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in mei. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 6,5 procent hoger dan in mei 2019. De omzet van de winkels in non-food groeide in mei met 1,2 procent. En dat is volgens het CBS de eerste groei sinds het begin van de Corona-crisis eind maart. "Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) bleef nagenoeg gelijk aan een jaar eerder."

omzet-deelbranches-detai0620

De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in mei 10,1 procent meer omgezet dan in mei 2019, waarbij het verkoopvolume groeide met 6,5 procent. Verder stijgt de online omzet in mei 49,5 procent in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Op april 2020 na was dit de sterkste omzetstijging sinds de publicatie van de internetverkopen in januari 2014. Webwinkels noteerden 38,7 procent meer omzet, multi-channelers noteerden een groei van 64,8 procent.

(Vloerenplein, 01-07-2020)

Viehoff lanceert visgraat laminaat
Vier-authentiekeVier authentieke eiken designs in visgraat-patroon.
Het-speciale-oppervlak-DiamondHet speciale oppervlak Diamond Pro is volgens Viehoff uiterst sterk, krasbestendig, licht-echt en bestand tegen chemicaliën.

Leverancier Viehoff uit Heerhugowaard lanceert visgraat laminaat Edition M6. "Visgraat is één van de meest geliefde legpatronen ooit, en terecht! Visgraat ziet er chic, elegant en bijzonder veelzijdig uit. Een mooie vloer voor grote en kleine ruimtes," aldus Viehoff in het persbericht. Met MeisterDesign, laminaat Edition M6 krijgt het visgraat verband nu een heel moderne invulling. "Een gemakkelijk te onderhouden laminaatvloer in vier authentieke eiken designs in visgraat-patroon. De hoogwaardige synchroon structuur en fijne microvoeg rondom geven de laminaatvloer Edition M6 een bijzonder authentieke en natuurlijke uitstraling." Het speciale oppervlak Diamond Pro is volgens Viehoff uiterst sterk, krasbestendig, licht-echt en bestand tegen chemicaliën. "Het leggen is dankzij het gepatenteerde UniZip-legsysteem erg makkelijk. Er wordt maar één type plank gebruikt, dus geen ingewikkelde legmethode met linker en rechter delen."

(Vloerenplein, 01-07-2020)

<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

interfloor-ad2c3ex-2
tarkett

PPC 24 7 graag gebracht

hamat

meister

meister

allesovertapijt-logo